Tardor “mironiana”

Segur que els que sou més vius i esteu més alerta dels mitjans de comunicació perquè us agrada estar informats del que passa al vostre voltant, heu sentit que aquests dies es parla molt del pintor català Joan Miró. Sabeu per què? Resulta que a la Fundació Joan Miró de Barcelona (un museu dedicat a la conservació i difusió de l’obra de l’artista) li han dedicat una exposició com mai abans s’havia fet. Es tracta d’un treball conjunt amb la Tate Modern de Londres on es posa de manifest el compromís polític de l’artista surrealista català durant el règim franquista.

Com que és una oportunitat única per veure a Barcelona quadres que pertanyen a col·leccions d’arreu del món, crec que valdria la pena que hi anéssiu a fer una visita. És cert que encara falta molt perquè el temari de l’assignatura arribi a Miró, però l’oportunitat s’ho val i per això us faig la següent proposta:

De manera voluntària, feu grups de 3 o 4 persones i trieu una de les propostes de treball següent. Quan us hagueu posat d’acord, em veniu a veure, en parlem i entre tots mirem l’agenda i triem una data de lliurament.

Aquí van les propostes:

  1. Anar a la Fundació Miró a veure l’exposició i fer-ne una ressenya. Un cop allà trieu un dels quadres que us agradi (pels colors, per les dimensions, perquè us heu quedat bocabadats en veure’l…) i en feu un comentari seguint la pauta que ja coneixeu.
  2. Buscar quines obres de Miró tenim a la ciutat de  Barcelona (molt a prop d’aquí, a la Rambla, n’hi ha una, per exemple…!), anar-les a veure, fotografiar-les i pensar un recorregut turístic/cultural per visitar-les. El format de la guia serà un power point. Hi haurà d’haver les fotografies, explicacions de les obres i mapes per situar-les dins la ciutat.
  3. Anar a la Fundació Miró a veure l’obra i fer-ne una ressenya. A continuació, triar un dels quadres que han vingut de l’estranger (que no sigui de la col·lecció del museu) i fer-ne una còpia/esbòs en un DIN-A4. Després a casa, transformar l’esbós en una reproducció del quadre reproduint-lo en un paper d’embalar intentant que les proporcions de la vostra còpia siguin el màxim similars a l’original.

Què us sembla!? Us motiveu?! Trobo que l’ocasió s’ho val i que les propostes són prou atractives com perquè us vingui de gust engrescar-vos-hi! Evidentment, ho tindré molt (però que MOLT!) en compte a l’hora d’avaluar-vos.

Us deixo alguns enllaços que us poden ser d’interès per començar a fer una aproximació a la figura de Joan Miró:

Teniu fins dimecres de la setmana que ve per venir-me a veure! US ESPERO!

This entry was posted in PRÀCTIQUES and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>