Què pensar. Què desitjar. Què fer.

El passat dijous, els alumnes de 4t d’ESO vam visitar l’exposició “Què pensar. Què desitjar. Què fer” de la col·lecció d’Art Contemporani del CaixaForum de Barcelona.

La Júlia i el Yassin ens ho expliquen de la següent manera:

La nova exposició d’art contemporani  del CaixaFòrum planteja diferents punts de vista per a l’espectador que contempla l’obra de diferents artistes. Aquestes obres també conviden a participar i interactuar amb elles obligant l’espectador a abandonar el rol passiu al qual està acostumat quan contempla una obra d’art.

Dijous vam poder visitar-la i va, analitzar 3 obres en concret:

  • La primera, “Quan estic gestant”, que es tradueix de l’anglès  “When I’m pregnant”, d’Anish Kapoor, 1992. L’artista va viatjar a Austràlia, on va estar durant 4 dies donant voltes al voltant de la famosa roca Uluru tot observant-ne les seves particularitats i quedant fascinat pels canvis que observava al llarg del dia sobre la roca a causa de la llum. D’allà es va inspirar per fer aquesta obra, mirant la roca, veient com canviava segons els punts de vista i el moment del dia en que la mirava. Aquesta misteriosa obra, és “un bony” que sobresurt d’una paret blanca i en el moment que la mires frontalment sembla una simple taca produïda per l’ombra del bony.

  • La segona obra s’anomena “Ombres a l’aigua” (2002-2003) de l’artista Liu Jianhua i és la representació d’un  Skyline creat a partir  d’algunes ciutats xineses com ara Shangai. Està fet amb porcellana i una particularitat d’aquesta obra, és que els edificis estan deformats imitant el reflex de l’aigua.

  • I per últim, vam poder veure una obra de Rivane Neuenschwander, una brasilenya que, inspirada en una tradició d’una església de Brasil anomenada “Nosso Señor de Bonfim”, segons la qual és tradició penjar cintes de colors al voltant de l’edifici sagrate expresant-hi un desig, ha ideat aquesta obra: “I wish your wish” (2003-2013). Aquesta creació proposava als grups que hi participaven (com nosaltres!), que enviessin els seus desitjos a l’artista perquè ella en triés alguns i els col·loqués a l’obra. Aquesta és una creació artístic dinàmica ja que l’espectador, desprès de llegir tots els desitjos (n’hi ha uns 60 de diferents) té l’oportunitat d’agafar-ne un i lligar-se’l al canell (fent dues voltes i tres nusos). La tradició diu que en el moment que la cinta cau per ella mateixa, es compleix el desig, tant al portador, com a l’escriptor.

L’activitat dels desitjos i les reflexions al seu voltant ens han motivat tant que ens hem engrescat fins al punt de dir-vos que… Estigueu preparats perquè els alumnes de 4t d’ESO estem preparant una activitat dinàmica per als alumnes de l’escola relacionada amb la idea de Rivane Neuenschwander. 

This entry was posted in Sortides and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>