Explica’m un conte!

 Hi havia un vegada un grup d’alumnes de 1r d’ESO que començava una optativa fantàstica!…

Els i les alumnes de l’optativa “Explica’m un conte!” 1r ESO Curs 2012-2013

Benvinguts!!

I… per començar el curs amb il·lusió, què millor que un conte que ens parla de la importància de conèixer les nostres potencialitats i els nostres defectes? Esperem que us agradi tant com a nosaltres!

 Assemblea a la fusteria

 “Expliquen i conten què, a mitja nit, va haver a la fusteria una estranya assemblea. Les eines s’havien reunit per arreglar les diferències que no les deixaven treballar.

El Martell va pretendre exercir la presidència de la reunió, però de seguida l’assemblea li va notificar que havia de renunciar:

- No pots presidir, Martell- li va dir el portaveu de l’assemblea -. Fas massa soroll i et passes tot el temps donant cops!

El Martell va acceptar la seva culpa però va proposar:

- Si jo no presideixo, demano que també sigui expulsat el Cargol ja que sempre se li han de donar massa voltes per que serveixi per alguna cosa.

El Cargol va dir que acceptava la seva expulsió però va posar una condició:

- Si jo me’n vaig, expulseu també el Paper de Vidre ja que és molt aspre en el seu tracte i sempre té “friccions” amb els altres.

El Paper de Vidre va dir que no se n’aniria si no era expulsat, també, el Metre. Va dir:

- El Metre es passa el temps mesurant als altres segons la seva pròpia mida com si ell fos l’únic perfecte.

Estant la reunió en tan delicat moment, va aparèixer el Fuster que es va posar el davantal i va iniciar la seva feina. Va fer servir el Martell, el Paper de Vidre, el Metre i el Cargol. Va treballar la fusta fins acabar el moble. A l’acabar el treball, se’n va anar.

Quan la fusteria va quedar novament buida, l’assemblea va reprendre la conversa. Va ser llavors quan la Serra, que encara no havia pres la paraula, va dir:

- Senyors, ha quedat demostrat que tenim defectes. Però el fuster treballa amb les nostres qualitats, són elles les que ens fan valuosos. Així que proposo que no ens centrem tant en els nostres punts febles i ens concentrem en la utilitat dels nostres punts forts.

L’assemblea va valorar llavors que el Martell era fort, el Cargol unia i donava força, el Paper de Vidre era especial per afinar i llimar asprors i van observar que el metre era precís i exacte. Es van sentir un equip capaç de produir mobles de qualitat. Es van sentir contents de les seves fortaleses i de treballar plegats”.

3 Responses to “Explica’m un conte!”

 • La classe!:

  Estem començant la ESO i fem l’optativa “Explica’m un conte!”
  Provaaant Provaaaant!

  Bon pont de la Mercè a tothom!

 • Begoña:

  M’encanta aquest conte perquè deixa clar que tots som necesaris per aconseguir alguna cosa i que sense una persona no es poden aconseguir les coses. Tots som imprescindibles i tots tenim qualitats però les hem de buscar. =)

 • Dayne:

  M’agrada aquest conte, perquè explica que si som un equip podem fer qualsevol cosa!!! :D

Leave a Reply