Sabíeu que la nostra estàtua de Cristòfor Colom està casada?

Publicat a: Gent i cultures,Història, per: Eva Vergés.

El monument va ser erigit en record de Cristòfor Colom. Va ser a Barcelona on els Reis Catòlics van rebre el navegant al retorn del seu primer viatge a Amèrica (1493). El monument és una torre torre mirador de ferro, de 60 metres d’alçada, coronada amb una escultura de bronze del navegant, que senyala amb el dit el continent americà (R. Atché, 1886).

El 1992, l’estàtua de Colom es va casar. El projecte “Lluna de mel” d’Antoni Miralda proposava, per commemorar el cinquè centenari de la descoberta d’Amèrica, el casament imaginari dels dos monuments situats a ambdós costats de l’Atlàntic: Cristòfor Colom a Barcelona i l’estàtua de la Llibertat a Nova York.

http://www.tv3.cat/videos/569449/Casament-entre-lestatua-de-la-Llibertat-i-Colom