Número àuric (nombre fi)

Publicat a: Matemàtiques, per: xavier.

S'ha parlat de les connotacions místiques, és el nombre de les proporcions 1,6180339… Es diu que a la natura les espires d'una cargol estan a aquesta distància una de l'altra, fins i tot es comprova que l'altura d'un home és proporcional amb aquesta raó fi, amb l'altura des de terra del seu melic. També els grecs ho van fer servir en les seves construccions, com és el cas del Partenon. L'amplada del rectangle de la fotografia i l'altura mantenen la proporció del nombre fi.

 

Dons bé en el món de l'economia no podia ser menys, i  també hi és el nombre fi o àuric, agafa una tarja de crèdit, mesura la seva llargada i divideix-la per la mesura de la seva amplada. Sorprenent oi? 1,618 és el resultat. És diu que és la proporció perfecte, que dona sensació de plaer i equilibri …