Curiositats sobre els camells

Publicat a: Animals, per: marta.

PER QUÈ NO PASSEN SET AL DESERT ? Perquè tenen molts trucs per emmagatzemar aigua: no suen gens, i no fan mai pipí, sinó sempre de nit. A més , tenen un nas especial, amb uns forats petits però uns narius molt amples per retenir la humitat.

PER QUÈ TENEN GEPS ? A diferència  del que se sol pensar, els geps no contenen aigua sinó greix. Quan l’animal camina pel desert, el gep s’estova i li fa de reserva d’energia. A més li serveix de para-sol, ja que protegeix el cor i els pulmons de la radiació solar.

MENGEN plantes espinises i poden caminar 17 dies seguits sense beure, però quan ho fan, trascolen 130 litres d’aigua d’un cop.

COM POT SALVAR LA VIDA D’UN BEDUÍ ? Si està a punt de morir de set, el beduí forada el ventre del camell amb una palleta i beu. Després, tapa el forat amb fenc , i el camell ni se’n sent.

(“L’imagerie du porquoi comment”- Les animaux.   ED. Fleurus- Paris )