Recuperació d’ampolles de cava als punts verds de Barcelona

La ciutat compta amb més de 100 punts de recollida amb l’objectiu de reutilitzar aquests envasos i generar un estalvi energètic del 95%.

Coincidint amb les festes de Nadal, Barcelona ha engegat una campanya de comunicació per fomentar el reciclatge d’ampolles de cava als punts verds de la ciutat. En concret, els ciutadans tenen a la seva disposició un total de 100 punts de recollida, entre els 30 punts verds de barri i de zona i els 96 punts on s’ubiquen els punts verds mòbils. Totes les ampolles recollides se centralitzen en un punt verd de zona (Vall d’Hebron).
La recuperació i reutilització de les ampolles de cava suposa un estalvi energètic del 95% respecte del que significaria el seu reciclatge directe, tenint en compte que una ampolla de cava es pot fer servir fins a 15 vegades. A l’estalvi energètic s’afegeix que amb la reutilització de les ampolles s’eviten processos de fosa del vidre −un procés molt car energèticament−, i un estalvi econòmic important, ja què una ampolla reutilitzada costa un 30% menys que un envàs nou.

Deixa una resposta