El morrut de les palmeres

Si us heu mogut al llarg de la costa meditarrània haureu pogut comprovar que, malauradament, des de fa uns anys veure grosses palmeres amb tota la corona de fulles seca s’ha convertit en un fet habitual.
El responsable d’aquesta desastrosa plaga és un escarbat anomenat morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus). Originari del sud-est asiàtic, el morrut s’ha estès a l’Àfrica i Europa, sent detectat per primer cop a l’Estat Espanyol el 1994.
És molt difícil detectar la presència de la plaga dins de les palmeres. Els símptomes externs es manifesten en un assecament de les
fulles centrals de la corona, de forma que en poques setmanes la seva pràctica totalitat es veu afectada, originant la mort de la palmera.
Fins avui els tractaments insecticides són poc eficaços. Per aconseguir-ne un control eficaç, és bàsica la ràpida detecció dels focus per tal d’arrencar les palmeres afectades i evitar la dispersió de la plaga.

Deixa una resposta