ALIMENTS DE TEMPORADA

Actualment podem trobar fruites, verdures i hortalisses de qualsevol temporada tot l’any…Però és recomanable?

Aquí teniu diversos motius per menjar productes de temporada: en primer lloc, són més nutritius i saborosos (quant a olor, sabor i textura), ja que la quantitat de vitamines, sals minerals i altres nutrients que presenta un aliment depèn, entre altres factors, del sòl en el qual es conrea i de la manipulació que sofreix el producte en qüestió. En segon lloc, són més econòmics, ja que en tractar-se de productes de temporada hi ha una major oferta i els seus preus disminueixen. D’altra banda, consumir aliments en el mes que li correspon ajuda a respectar el cicle natural de producció, la qual cosa resulta més ecològic i respectuós amb el medi ambient. A més, com la necessitat de transport, distribució i emmagatzematge és menor, es redueix també la despesa energètica i la contaminació.

Aquest mes us fem arribar aquesta informació sobre la carxofa, una hortalissa pròpia de l’hivern!

 

 

Deixa una resposta