Primer vol regular utilitzant com a combustible oli de cuina reciclat

L’aerolínia xinesa Hainan Airlines va completar aquest cap de setmana el primer vol de passatgers del país, un Boeing 737 entre Shangai i Pequin, en què es va usar oli prèviament usat per restaurants i reciclat com a combustible.

El vicepresident de Hainan Airlines, Pu Ming, va ser el pilot d’aquest vol en el qual es va usar aquest producte com a combustible, però també fuel tradicional, en una proporció de 50-50 per cent per a cadascun dels seus dos motors.

Aquest biocombustible emet entre un 50 i un 80% menys de diòxid de carboni que els vols amb fuel tradicional, i amb ell s’espera reduir la contaminació que genera la navegació aèria, encara que el seu ús per ara és puntual a causa del seu encara alt cost.

Deixa una resposta