Amb aquest post estrenem un nou espai dins del bloc de pastoral des del qual volem donar-vos a conèixer una mica les festes religioses del nostre calendari. I no només les del calendari cristià sinó les de moltes altres religions!!

Així doncs, VINE A LA FESTA!

I per començar, ens estrenem amb la festa que dilluns que ve  dia 9 de febrer celebren els Jueus: la festa del Tu Bi-Xevat on es celebra la renovacio de la natura i que també es coneix com la festa de “l’Any nou dels arbres”.

Aquesta festa es remunta més de 2000 anys enrere i commemora el final de l’hivern i la renovació de la natura. Amb motiu d’aquesta festa, a Israel hi ha el costum de plantar milers d’arbres joves, destinats a fer recular el desert i a marcar l’estret lligam entre l’ésser humà i el seu entorn.

I per acabar, us deixem un petit fragment del Talmud, concretament, del tractat Kohélet-Raba perquè hi reflexioneu una mica:

<<Quan el Sant, Beneït sigui, va crear l’home, li va fer fer la volta al jardí de l’Edèn i li va fer l’advertiment següent: “Mira les meves obres, mira la seva bellesa, la seva perfecció. Tot el que he creat, ho he creat per a tu. Guarda’t de fer malbé o de destruir el meu món, ja que si el deteriores, no hi haurà ningú per reparar-lo després de tu”>>

Leave a Reply