L’ADVENT

L’Arcàngel Gabriel anuncia a Maria que concebrà i donarà a llum al Fill de Déu, Jesús.

En la religió cristiana s’anomena Advent el període de desembre previ a Nadal. Dura quatre setmanes que es poden marcar amb espelmes. És la preparació espiritual per a una de les festes més importants del calendari cristià.

Significació cristiana

L’advent dura de 21 a 28 dies, atès que se celebren els quatre diumenges més pròxims a Nadal. Marca l’inici de l’any litúrgic a gairebé totes les confessions cristianes. Va ser iniciada per Abraham. Durant aquest període, els feligresos o persones que pertanyen a una parròquia i hi són fidels, es comencen a preparar per celebrar la commemoració del naixement de Jesucrist i per renovar l’esperança en la segona Vinguda de Crist Jesús, al final dels temps.

Tradicions

. Corona d’Advent

Durant l’advent, en certes cultures hom prepara a cada llar i a l’església una corona de flors, anomenada corona d’advent, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge d’advent. Hi ha una petita tradició d’advent: a cada una d’aquestes quatre espelmes s’assigna una virtut que s’ha de millorar en aquesta setmana, per exemple: la primera, l’amor; la segona, la pau; la tercera, la tolerància; i, la quarta, la fe.

. Espelmes

En el segle XIX, a Baviera (Alemanya), durant els dies d’advent, dia a dia, es recordava l’arribada del Nadal amb espelmes, traços de guix o decorant els dies del calendari amb guarnicions nadalenques.

. Calendari d’Advent

El primer calendari d’Advent que es coneix era del 1851 i es va pintar a mà. El 1908, Gerhard Lang edità el primer calendari d’advent imprès, que va tenir molt d’èxit. Contenia vint-i-quatre estampes, com petites postaletes, on normalment hi havia un personatge religiós dibuixat: sants, la Mare de Déu, etc., que cada dia s’anaven enganxant al calendari.

Més tard, per allà els anys 20, s’incorporaran en els calendaris d’advent 24 finestretes, una per a cada dia, a darrere de les quals s’amagaria una xocolatina.

. Tió de Nadal

Durant aquest període és quan es dóna menjar al tió de Nadal. En la tradició anglosaxona que s’està imposant, hi ha calendaris infantils amb xocolates que es mengen cada dia.

Sentit de l’Advent

El sentit de l’advent és avivar en els creients l’espera del Senyor.

L’Advent, el temps de la Mare de Déu: Ella és qui millor va esperar el naixement de Jesús.

Ella ens ajudarà a preparar-nos pel Nadal.


Leave a Reply