Per un Nadal més sostenible

En aquestes dates on el consumisme més salvatge es desferma als carrers de la nostra ciutat, des del racó verd de l’Escola voldríem compartir amb tots vosaltres tot un seguit d’accions responsables amb el nostre entorn proposades per Ecologistes en Acció:

Estalviar energia reduint la compra de productes superflus i innecessaris, ja que per a la seva fabricació cal energia.

Reflexionar abans de comprar un regal. L’acumulació d’objectes només condueix a no valorar el que es té i a l’esgotament dels recursos naturals. Pots regalar una joguina que ja tinguis a casa. No regalis joguines que utilitzin piles o que siguin bèl·liques o sexistes: fomenten aspectes negatius (agressivitat, discriminació…).

- No comprar productes amb envasos o embolcalls excessius o superflus. Els envasos: pocs i reutilitzables.

- Abans de comprar-lo, pensa què serà de l’arbre de Nadal després de les festes. Normalment van del viver o la botiga a l’abocador. Si encara així el compres i és natural, procura que després de les festes es planti en alguna zona ajardinada.

Molt bon Nadal!

Deixa una resposta