L’eruga de la col

No és una cosa estranya en aquesta època de l’any i nosaltres no n’hem estat l’excepció, hem rebut la “visita” de l’eruga de la col.

A principi de trimestre vam decidir fer una plantada de bròquils i de cols, verdures que no havíem plantat mai, per provar nous cultius i així conèixer el creixement d’altres vegetals. Els alumnes de 5è n’hem estat atents i hem tingut cura de l’hort d’una manera especial, però de vegades no tot surt com esperem.

L’eruga o blanqueta de la col és un insecte que es reprodueix amb facilitat i quan esdevé aquesta plaga, deixenen pelades les fulles de les cols i dels bròquil en un parell de dies. Hem decidit arrencar les quatre fulles que quedaven perqupe ja no es podien salvar, i al mateix temps eliminar les erugues sense fer servir cap producte químic.

Malgrat tot n’hem tret un aprenentatge, el cicle de la natura no s’atura.

Si voleu més informació sobre aquest insecte podeu visitar l’enllaç que us oferim:

http://macrofoted.blogspot.com/2007/10/ciclo-biolgico-de-pieris-brassicae.html


Deixa una resposta