Un jardí de 53 anys dins d’una ampolla

Sembla irreal, però és possible. David Latimer va plantar un jardí l’any 1960 dins d’una ampolla de 10 galons i hi ha creat un ecosistema en miniatura, que encara avui es conserva. En tot aquest temps només l’ha regat un cop (fa 40 anys) i el jardí s’autoalimenta a través de la fotosíntesi. La mecànica sembla ser senzilla, l’aigua de l’ampolla és presa per les arrels i s’allibera a l’aire durant la transpiració, que es condensa y torna al fons retroalimentant les arrels altre cop. Fins i tot la NASA s’ha interessat per aquest projecte, perquè podria servir com a prototip per omplir de flora l’espai!

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2267504/The-sealed-bottle-garden-thriving-40-years-fresh-air-water.html#ixzz2Khg3X6wu

Deixa una resposta