La Immaculada Concepció de la Verge Maria, també anomenada Puríssima Concepció, és una doctrina del catolicisme que afirma que Maria va ser preservada per Déu del pecat original quan va ser concebuda, raó per la qual no va ser afligida pel pecat ni de la privació de la gràcia de santedat, i va viure una vida lliure de pecat. Aquest concepte va ser afirmat com a dogma pel papa Pius IX el 8 de desembre de 1854, encara que aquest concepte s’havia originat segles abans.

Per aquest fet tan important es fa festa el dia 8 de desembre. Per això molts pobles de Catalunya celebren la fira de la Puríssima i fan actes com vende de productes artesans fets a mà, menjar, roba, hi ha trobades de gegants, grallers, castellers, atraccions, vende de bestiar…

Una de les fires de la puríssima més importants és la de Sant Boi de Llobregat.

Leave a Reply