Avui és un dia per recordar que no hi hagi violència masclista envers les dones, tant psicològica, com física. Hem de vetllar per les bones relacions de parella.

Recorda, tracta  les persones com a tu t’agradaria que et tractessin i amb amor.

Us deixem una mica d’història i algun vídeo reflexiu:

Una mica d’història:

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Vídeo pels petits
Una cançó.
Vídeo per adolescents
Un vídeo explicat com un còmic.
Vídeo sobre els passos de la violència en la parella.
Anuncis contra la violència
Violència verbal que pateixen les dones (posa’t al seu lloc).
Anunci 2012.
             

Leave a Reply