Últimament, es parla molt del català i de les altres llengües minoritàries a l’Estat espanyol com l’eusquera, el gallec i el valencià.

En primer lloc, vull parlar de totes les llengües minoritàries a Espanya, ja que fa poc, al Senat, s’hi poden parlar. Hi ha partits contraris a aquesta llei, perquè diuen que és una despesa molt gran. Jo penso que potser es gasten diners, però tots tenim dret a parlar en la nostra llengua, o no?

D’una banda, aquí a Catalunya hi ha diferents debats lingüístics; un dels més polèmics és el que els pares puguin triar la llengua en què estudien els seus fills. Fa poc es va aprovar una llei que diu que a les escoles s’ha de parlar en castellà, amb la qual cosa no estic d’acord. Com ja he esmentat abans penso que tots tenim dret a parlar en la nostra llengua.

D’altra banda, el debat castellà-català està generant aquí a Catalunya un sentiment d’independentisme.

Malgrat que ara hi hagi bastant sentiment d’independentisme, altres generacions, havien reivindicat molt més el català. Un dels errors que més fem és quan parlem amb una persona de fora ens adrecem en castellà.

En conclusió, penso que el català és una llengua que entre tots hem de conservar, ja que si no morirà. Exigeixo que tots parlem més EN CATALÀ!!

Maria Ubach

2n d’ESO

Leave a Reply