ELS ROMANS ES MAQUILLAVEN?

La Carmen Carci i la Maria Ubach de 1r d’ESO han fet un treball sobre el maquillatge i la decoració corporal a l’època romana. Perquè sí, els romans també es maquillaven. Els romans i les romanes. Us aniran desvetllant els misteris del maquillatge en temps antics gradualment. Avui comencem per una curiositat:

D’on treien el maquillatge??

Els llavis i les galtes es pintaven de color vermell amb pigments que s’obtenien de diferents plantes i moluscs. Els ulls es delineaven en negre i les celles es posaven molt marcades, les parpelles es sombrejaven de color blau. Tenien la pell pàl·lida i marcaven molt les galtes.

Als ulls es posaven unes pastes fetes de cendres d’antimoni que es feien servir per enfosquir. Per fer rímel de pestanyes feien servir ous de formiga i mosques triturades. Menjaven julivert per tenir bon alè. Per blanquejar-se les dents feien servir pedra tosca (pedra “pómez”) barrejada amb orina. Per fer pintallavis feien servir tint vermell i òxid de ferro.

Pregunta: Què es l’antimoni?

Leave a Reply