Societat i recursos naturals

Us penjo un seguit de vídeos relacionats amb els treballs de recerca que esteu fent sobre la relació de la societat amb els recursos naturals del planeta. Espero que us ajudin a ampliar la informació que teniu!

Cliqueu sobre els títols per veure els vídeos!

Cozumel, una illa pel turisme sostenible

“El medi ambient” mostra la riquesa biològica de l’illa de Cozumel, al Carib mexicà, i parla de les mesures que s’hi duen a terme per protegir-la.

Índia: economia amb menys emissions

El creixement econòmic que experimenta el país asiàtic porta associat un augment d’emissions i contaminació. Però sembla que a l’Índia no volen repetir el model que han tingut els països occidentals.

Tajikistan: canvi climàtic al cor de l’Àsia

Geogràficament, econòmicament i políticament, el Tajikistan ocupa un espai remot. Però això no ha impedit que li arribin els efectes del canvi climàtic, tal com explica aquest capítol d’”El medi ambient”

La sobrepesca a Europa

L’espai “El medi ambient” parla dels problemes de sobrepesca que pateix Europa i de les solucions que s’estudien per posar-hi fi.

Moçambic, una aposta pel creixement sostenible

Lidia Brito és professora del Departament de Ciència Forestal de la Universitat Eduardo Mondlane, a Moçambic. “El medi ambient” conversa amb ella sobre els problemes dels països en vies de desenvolupament.

Contra la desforestació a Madagascar

“El medi ambient” parla de diferents projectes que es duen a terme a Madagascar per reduir el consum de fusta i frenar la desforestació.

Islàndia: preparant l’adéu al petroli

Islàndia ha trobat en l’hidrogen la solució per substituir la gasolina i el gasoil. “El medi ambient” parla del esforços que fa aquest país nòrdic per poder prescindir totalment del petroli.

Residus per restaurar paisatges

Bales de residus fetes a l’Ecoparc-2, a Montcada i Reixac, serveixen per restaurar una antiga argilera a Cerdanyola del Vallès. “El medi ambient” en parla en aquest capítol.

La petjada ecològica de Catalunya

Actualment, en menys de deu mesos consumim els recursos que la Terra genera en un any. “El medi ambient” explica les mesures que caldria prendre per corregir aquesta tendència.

Leave a Reply