Localitzades a Barcelona les restes de tres enterraments tardoromans

Avui estem molt contents de poder compartir amb vosaltres aquesta notícia que vam llegir ahir al diari EL PERIÓDICO. Estem molt emocionats perquè les restes d’aquests enterraments que s’han trobat són al nostre barri! A la Plaça del Padró, concretament! Segur que molts hi passeu sovint, oi? Qui s’havia d’imaginar que hi caminàvem per sobre tombes romanes que es creu que podien formar part d’una de les vies sepulcrals d’entrada a Barcino…!

Què hi dieu? Heu vist la troballa? Ho sabíeu? Creieu que és important haver fet aquest descobriment pel nostre patrimoni històric? Quina repercussió creieu que pot tenir al barri? Si vosaltres poguéssiu decidir què fer amb aquestes troballes… què faríeu? Animeu-vos a pensar-hi i a deixar un comentari al bloc!!

A continuació us adjuntem l’enllaç de la notícia

12 Responses to “Localitzades a Barcelona les restes de tres enterraments tardoromans”

  • estibalitz; diana:

    Hem vist la troballa, passant per anar a casa. Ben bé no sabiem què eren restes tardoromanes i en llegir la notícia ens hem quedat bocabadades! Creiem que és molt important pel nostre patrimoni històric ja que estem vivint a sobre de el que era Barcino!
    Si les haguéssim trobat nosaltres, de ben segur que primer investigaríem i després les portaríem a un museu.

  • Jeffrey and Jona:

    Diem que és un gran descobriment per la part del barri.
    No les hem vist, però hi anirem.
    Si, perqué era una necròpolis.
    Que les persones tindran por de si les restes del morts porten alguna malaltia mortal.
    Les tornaria a enterrar, perquè són morts i tenen dret a descansar en pau com el altres morts.

  • Faye i Adri:

    Nosaltres vam passar per les obres, en pensàvem que eren d’unes obres sense importància. En veure aquesta notícia, cada cop que hi passem ens quedem mirant a veure si veiem alguna cosa, però ja s’ho han emportat tot, de moment. Creiem que és molt important això ja que són restes de fa segles. El barri ara podria tenir una mica de fama gràcies a això. Si trobéssim les restes nosaltres trucaríem i a veure si ens donen alguna recompensa.

    (l’ultima frase es de la Faye, jo ho faria per un bé a la societat)

  • Júlia i Kelly:

    Creiem que és una gran troballa i un gran avenç per descobrir més sobre la història de Barcelona. Júlia: ho sabia, Quel·li: no.
    Sí, ja que només és un petit descobriment, amb això es pot veure més enllà del que se sabia fins ara.
    Nosaltres, el que faríem, és portar les restes a un laboratori, exposar-les a un museu i informar-ne als veïns i ciutadans.

  • És una bona investigació, encara no hem vist la troballa i tampoc sabíem que hi era. Creiem que es un bon descobriment pel barri. Es farà més important. Nosaltres les portaríem al Museu més proper o ho deixaríem allà per no tocar-ho.

  • Pietro i Yassin:

    En la nostra opinió pensem que és un descobriment molt interessant per la nostra generació, ja que, podrem aprendre més coses sobre els romans.
    Jo, no l’he vist, però el Yassin sí, perquè viu al costat de la plaça.
    Creiem que el barri està una mica enfadat per l’enrenou que han fet a la plaça, però d’altra banda estan contents perquè el descobriment ha estat al nostre barri.
    Nosaltres el que faríem seria enviar-ho al museu d’història de Barcelona, ja que així tothom podria veure les restes que s’han descobert.

  • fenna Noelia:

    Doncs creiem que es un gran descobriment.
    No hem vist la troballa només ens ho han explicat a classe de socials. Sí que és molt important perquè cada cop tenim mes coses històriques. Molta perquè es pot vendra a altres paisos.
    Nosaltres les portaria a un museu o les vendríem.

  • Jaime Luis, Chester Avenido, Ann Reyes:

    És una notícia força interessant, però no tant estranya ja que el C/Hospital va ser una via d’accés a Barcino i enterraven a les difuntes persones fora de la ciutat. És un fet molt important per Barcelona i pel nostre patrimoni històric ja que abans es van destrossar molt les construccions romanes, i no va ser fins poc després que es van començar a respectar i estudiar.
    Si de nosaltres es tractés, no faríem un museu, sinó faríem un recorregut el qual visiti diverses institucions i senyalaríem el descobriment com a fet important.

  • Angelique i Antonette:

    -En el text diu que en el plaça del Padró han trobat tres enterraments romans.
    -Si ho hem vist només en la foto del diari, però no ho hem vist personalment on està.
    -Crec que si perquè per saber més coses de l’època romana.
    -crec que contar-ho a altres persones i saber quina reacció faran.

  • Verònica, Safina:

    Fa poc que ens hem assabentat d’aquesta notícia, ja que no ho sabíem. Pot ser un pas per un descobriment dins d’aquest barri, i per això estem contentes. Si nosaltres trovéssim restes tardoromans las agafaríem i primer les exposaríem en un museu i després les tornaríem un altre cop al seu lloc.

  • Carmen:

    Nosaltres no sabiem res sobre aquesta troballa. Creiem que és bo pel barri perquè tindria més bona repercussio i també és bo pel nostre patrimoni. Nosaltres creiem que els esquelets els portariem al museu d’arqueologia i fariem una còpia de de les fosses on s’hi han trobat, perquè la gent ho pugui observar.

  • Jeizel. Rhodalyn, Joel:

    Nosaltres de vegades passem per aquest lloc però no sabíem que a l’obra hi hagués un enterrament. Encara que hi passem allí, no sabíem que hi havia alguna cosa històrica.
    Si ho trobéssim nosaltres ho enviaríem al museu i així ho podria veure tothom!

Leave a Reply