Arxiu per novembre, 2014
Animals curiosos
El Tatu Carreta (priodontes maximus) és un mamífer gran.
Pot arribar a fer 1 metre i mig de llargada i a pesar 70 kg.
Es caracteritza per la seva closca composta de diferents capes que el cubreix fins la cua.
Té el cos força gran però les potes curtes.
Acostuma a menjar insectes, cucs, formigues i tot altre tipus d’animals petits.
El podem trobar per les zones de les selves tropicals per Sudamèrica i per Argentina del nord. També per l’est de Veneçuela, les Guaianes, el sud de Colombia, l’est de Perú i de l’Equador, Bolivia, Paraguay i Brasil.
Està en perill d’extinció ja que es perseguit per caçadors que volen la seva pell.
Els capturen i porten a museus, zoològics, coleccionistes o be per a fer servir la closca com a caixa de ressonància.
Fet per l’April i l’Yvette de 3rESO
L’ÉBOLA, UN VIRUS LETAL
El primer registre de l’ebola va ser al 1967 a Zaire, Àfrica, molt a prop del riu Ébola, d’aquí ve l’origen del nom. Es van registrar al voltant de 3400 morts i aproximadament 7400 infectats. L’origen de l’ebola va ser el ratpenat de la fruita. Aquest virus també és molt similar al del Marburgo, ja que també el considerem un dels més mortífers que existeixen juntament amb l’ebola; també considerada com a una arma biològica.
L’ebola no només afecta a les persones sinó també a algunes espècies mamífers properes a nosaltres, però d’aquests n’hi ha pocs comparat amb el nombre d’humans infectats a tot el món. Alguns dels símptomes generals de l’ébola són: febre molt alta, hemorràgia, dolor de cap, diarrea, etc.
Teresa Romero està curada del virus de l’ebola, ja que no hi ha presència del virus a la seva sang .Li van donar l’alta fa poc, a Madrid. Molts ho consideren una notícia “extraordinària”.
Teresa és la primera persona amb ebola que s’ha curat a Espanya. Els altres dos casos que hi ha hagut al país, Miguel Pajares i Manuel García; que van ser repatriats després d’emmalaltir a Libèria i a Sierra Leona; van morir a l’hospital Carlos III. Manuel va ser precisament atès per Teresa Romero, quan aquesta es va contagiar, tot i que el moment exacte no està clar.
Fet per la Maneli i l’Ayesha de 1r ESO
Els taurons
Els taurons són peixos que van existir i estar a la terra per més de 450 milions d’anys. Els taurons antics eren molt diferents del d’ara de aquets temps. Els taurons van estar canviant i evolucionant al llarg del temps.
Un dels avant passats més famosos i més grossos es el Megalodon (en anglès és “big tooth”) El seu significat en català és “tauró de dents grans”. Va viure entre 20 i 1’6 milions d’anys i té els dents similars als del tauró blanc, però el Megalodon amida uns 17,5 metres de llargada.
La majoria dels espècies dels taurons mengen: peixos, crustacis, mol•luscos, plàncton, krill, mamífers marins i altres especies de taurons.
Hi ha més de 46 espècies de taurons. Els 5 més coneguts són el: tauró blanc, tauró tigre, tauró toro, tauró martell i tauró balena
Fet pel Nezar i el Keen de 2nESO