Les eleccions municipals a 3r d’ESO

Els alumnes de 3r d’ESO estem estudiant l‘organització política de les societats i com que a Barcelona aviat se celebraran Eleccions Municipals, hem aprofitat per fer una simulació d’unes votacions.

Per preparar-ho ens hem dividit la feina. Per grups hem buscat el programa polític que presenten els següents partits: CiU, PSC, PP, ERC, ICV i la CUP (aquest darrer com a exemple de partit que es presenta per primera vegada a  Barcelona). Sabem que no són tots els partits que presenten candidatura a les eleccions reals, però a nosaltres ja ens ha anat bé per respresentar les diferents opcions i ideologies polítiques.

Quan ja teníem els programes els vam exposar a la resta de la classe. Però sense fer campanya! Des d’un punt de vista objectiu! A continuació ens hem pres un dia de reflexió i avui hem celebrat els comicis.

Hem constituït la mesa electoral amb el cens (la llista de la classe) i fins i tot hem tingut una interventora neutral!

A continuació us deixem el gràfic que hem fet amb els resultats:


Com podeu veure, si de nosaltres depenguessin aquestes eleccions, hauríem escollit l’alcaldable del PSC. Hem après que en un sistema democràtic tothom té dret a manifestar a través del vot a qui cedeix la seva part de sobirania. Ens ha agradat sentir-nos “majors d’edat” per una estoneta. Segur que quan puguem votar de veritat recordarem aquest dia i votarem a consciència!

Leave a Reply