Vincent és concebut de forma ‘tradicional’ (fruit de l’amor dels seus pares). Al néixer se li practica una anàlisi de sang, mitjançant qual li pronostiquen les característiques, riscos de salut, propensió a malalties, etc. que tindrà en el futur. Per això, els seus pares decideixen que el segon fill vingui al món de forma artificial, és a dir, seleccionat genèticament i amb tots els avantatges possibles; d’aquesta manera, es pretén assegurar-li un millor futur, sense els obstacles que hauria d’enfrontar Vincent.

El tema central de la pel·lícula és la lluita de Vincent (Ethan Hawke) per demostrar que pot ser tan bo com totes les persones creades directament per la manipulació genètica que elimina els possibles errors en la seva estructura biològica. D’aquesta manera, es veu com Vincent fa l’impossible amb la condició d’entrar a treballar en Gattaca i així complir amb el seu somni: volar a l’espai exterior.

La pel·lícula presenta la visió d’un món on és possible la selecció genètica extrema, de manera que els fills es veuen lliures de tares i malalties hereditàries. Això ocasiona que només els seleccionats puguin optar a determinats treballs.

Fes el teu comentari sobre la pel·lícula reflexionant sobre temes d’actualitat com l’avenç  de la tecnologia, les qüestions ètiques de la manipulació genètica, l’efecte que la manipulació genètica a gran escala podria tenir sobre l’evolució natural de les espècies, la cerca a qualsevol preu de la perfecció i l’èxit social, etc.

8 Respostes to “GATTACA”

  • Rochelle Papio:

    A mi m’ha agradat la pel·lícula, ja què és la primera vegada què miro una peli sobre aquest tema. La pel·lícula és interressant, perquè el què fa el prota sembla impossible a fer, però en aquesta peli representa què sí. I m’ha agradat.

  • Jordan Fuentes:

    Personalment m’ha agradat molt la pel·lícula ja que és de ciència-ficció, un dels gèneres que més m’agrada, i a part parla sobre les mutacions genètiques en les persones i em sembla un tema molt interessant, però l’intent de crear persones perfectes seria molt avorrit perquè tothom seria igual i no tindria cap gràcia ser idèntic a la persona del teu costat.

  • Charlene:

    La pel·lícula està molt bé, té una trama diferent. El missatge que a mi m’ha quedat de la pel·lícula, no és res relacionat amb la biologia, sino que si vols aconseguir una cosa, ho pots fer, costi el que costi. El final també m’ha agradat menys quan en Jerome es suïcida, encara que ho entenc perfectament. Ah, i una última cosa! Nose per que però al llarg de la pel·lícula m’havia semblat com si la noia també fos com en Vincent, que no hagués estat concebut artificialment, però això només és una suposició. A part d’això, la pel·lícula en si m’ha agradat molt.

  • Glòria Nieva:

    Crec que és una pel·lícula molt interessant i ens pot servir com a advertència, ja que tot això podria passar en un futur. Em fa molta por que la nostra societat acabi així, que tot es regeixi per com som genèticament i no ens valorin per com som. M’ha aportat molt aquesta pel·lícula i m’ha fet reflexionar molt.

  • frankris:

    A mi m’agradat molt la peli. ademés que els pelicil·les com aquest m’agraden perquè és interressant i en aquesta pel·lícula representa que el teu somni pots aconseguir-ho si tu lluites per aconseguir-ho un somni no arriba sol i amb això res més…

  • Alberto MEgino:

    La pel·lícula, al principi no m’havia enterat de que anava, però a mida que anava passant em començava agradar i seguir el fil d la pel·lícula. En la pel·lícula, hi apareixen coses molt rares i la més destacada és, transformar un home qualsevol, en un home important. Per a mi això és una cosa impossible. En fi, la pel·lícula no ha estat malament i he après que és pot fer de tot alhora de transformar el teu cos.

  • Laura Romero:

    A mi també m’ha agradat molt la pel·lícula, per molt que no m’agrada gens el fet de que es tinguin nens a la carta, tan perfecte. Personalment, no m’agradaria viure en una societat així, perquè crec que els nostres defectes, fa que no tots siguem diferents, i la diversitat és el millor que pot haver.

  • La pel·lícula ha estat bé, m’ha agradat, ja que crec que el missatge que vol transmetre és que tens que fer tot el possible per així poder arribar al teu somni, però que també depèn del que facis tens que acceptar les seves conseqüències. Crec que la conclusió que vol treure aquesta pel·lícula és que si vols tot és possible. I per això aquest missatge doncs m’ha agradat.

Deixa una resposta