L’esportista d’alt risc austríac Felix Baumgartner ha tocat terra sa i estalvi després de llançar-se des de l’estratosfera, a més de 39.000 metres d’altura, per convertir-se en el primer ésser humà a intentar trencar la velocitat del so en caiguda lliure. Ha aconseguit controlar el descens i evitar caure en barrina, cosa que el podria haver portat a perdre la consciència o patir una hemorràgia cerebral en cas de girar de manera descontrolada.
La caiguda lliure de Baumgartner ha estat de quatre minuts i 19 segons, i per tant no ha pogut trencar e l rècord anterior, de quatre minuts i 36 segons.
En total ha trigat uns 16 minuts a tocar terra en un aterratge perfecte en paracaigudes després de llançar-se al buit dins el vestit pressuritzat, que l’ha protegit de la baixa pressió i les baixes temperatures. L’aventurer austríac, que es preparava des de feia cinc anys per a aquesta missió, ha aconseguit, doncs, batre tres rècords: ser el primer a superar la velocitat del so (més de 1.100 quilòmetres per hora) sense ajuda mecànica; fer el salt amb paracaigudes des de més altura i pujar en globus al punt més allunyat de la Terra.
(Extret de El Periódico)
Podeu veure el salt en aquest vídeo:

YouTube Preview Image

Deixa una resposta