El tigre dents de sable (Smilodon)va aparèixer en el pliocè a América del sud i América del nord.
És un animal que té un pes de 300 kilograms i un tamany com el del tigre, media 3 metres de longitud , una altura de 1, 5metres ,la seva cola uns 35 centímetres y les seves dents uns 20 centímetres.
S’alimentava de bisons, ants, cérvols, camells americans, peresosos gegants i les cries de mamuts i mastodonts.
Vivia a les grans planes d’herba que existien tant a Nord-Amèrica com a Sud-Amèrica.
Hi ha tres tipus de tigres dents de sable:
-Smilodon fatalis: Smilodon fatalis («Smilodon fatal») és probablement el més ben conegut dels gats de dent de sabre macairodontins. Va aparèixer a Nord-Amèrica fa uns 1,6 milions d’anys i després va migrar per la costa occidental del continent fins a Perú. S’extingí fa uns 10.000 anys. S. fatalis variava quant a pes entre 270 i 360 quilograms i quant a alçada entre 100 i 120 centímetres.
-Smilodon gracilis: Smilodon gracilis («Smilodon esvelt») fou el primer i el més petit dels gats de dent de sabre macairodontins. Va aparèixer primerament als Estats Units fa uns 2,5 milions d’anys, essent probablement un descendent de Megantereon i visqué fins fa uns 500.000 anys. Vivia principalment a les regions orientals de les Amèriques.
-Smilodon populator: Smilodon populator (“Smilodon que porta devastació”) fou una espècie de gat de dent de sabre macairodontins. S. populator va aparèixer primer aSud-amèrica fa un milió d’anys i s’extingí fa uns 10.000 anys. Era molt més gran que els seus cosins Smilodon fatalis i Smilodon gracilis, amb un gran pit i unes potes davanteres massives. Aquest gran felí mesurava 120 centímetres a l’espatlla, més alt que el felí actual més gran, el tigre.
Smilodon es va extingir fa dotze-mil anys
Fet pel Robin i l’Eva de 1rESO

Deixa una resposta