La proliferació al mercat de diverses denominacions per fer referència a productes d’alimentació suposadament baixos en calories o lliures de greixos, genera la confusió entre els consumidors que en moltes ocasions creuen estar consumint productes baixos en greixos o en sucres, quan en realitat no és així
Luciana Altieri, nutricionista de l’hospital USP Marbella, observa freqüentment en la seva consulta aquesta realitat i aquesta confusió en molts dels seus pacients.


• Altieri precisa que la denominació de light o lleuger indica que el producte conté, en comparació de l’original, aproximadament un 50 per cent menys de greixos o un 30 per cent menys de calories o un 50 per cent menys de sodi.

• Quan es parla de productes baixos en calories, continua Altieri, ens estem referint als productes que aporten del 45 al 50 per cent menys de calories que l’original. Això implica que un aliment light pot contenir un elevat contingut de grasses com ocorre, per exemple amb les maioneses light o les margarines light.

• “Finalment, per Diet o Dietètic es fa referència a les variants que no responen exactament a la composició del producte original. Poden tenir menys hidrats de carboni, o més proteïnes, o més fibres, o menys grasses, o menys calories, o alguns nutrients modificats. En definitiva, és un adjectiu d’ús excessivament ampli i poc concret”, apunta l’experta en Nutrició.

• Un últim esment mereixen els productes especials per a diabètics, que estan elaborats amb menys quantitat de sucre o hidrats de carboni. Algunes persones que volen aprimar pensen que els poden consumir lliurement perquè desconeixen que aquesta retallada de sucre o hidrats de carboni és compensat quant a les calories perquè solen presentar major quantitat de proteïnes i greixos.

Deixa una resposta