El peix, imprescindible en la dieta

És un aliment amb tantes proteïnes com la carn, ric en vitamines i minerals, però a més algunes varietats són també una important font d’Omega 3, àcids grassos beneficiosos per a la salut cardiovascular. Diversos estudis avalen els avantatges el seu consum. Un molt recent ho associa amb un menor risc de diabetis.

Si vols llegir la notícia sencera: http://www.noticiasalud.com/cuerpo705.html

La ingesta moderada d’espinacs ajuda a reduir la pressió arterial

La Fundació Espanyola del Cor (FEC) recomana el consum moderat d’espinacs com a prevenció de malalties cardiovasculars, ja que un estudi ha demostrat que la ingesta d’espinacs ajuda a reduir la pressió arterial.
Un equip d’investigadors de l’Institut Karolinska d’Estocolm, Suècia, ha demostrat que els nitrats inorgànics, presents en les verdures com els espinacs, després d’entrar en contacte amb els bacteris bucals produeixen òxid nítric. Aquest òxid té un efecte vasodilatador en les artèries, la qual cosa ajuda a obrir-les i per tant millora la seva funció, i contribueix al control de la pressió arterial.

Si vols llegir la notícia sencera: http://www.noticiasalud.com/cuerpo681.html


Beneficis dels llegums

Els llegums no han de faltar en una alimentació equilibrada. Els experts en nutrició recomanen consumir entre 2 i 4 racions a la setmana (70 g en cru, un plat normal individual de llegum cuit).
Segons un estudi de l’Estació Experimental Zaidín (EEZ), adscrita al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), un grup de proteïnes presents en els llegums són útils per a la prevenció de malalties gastrointestinals, així com per a la prevenció enfront del càncer de còlon.

Si vols llegir la notícia sencera: http://www.noticiasalud.com/cuerpo657.html

Deixa una resposta