L’energia és una magnitud física present a qualsevol sistema físic i que es pot manifestar en forma de treball útil, de calor, de llum o altres maneres. Dit d’una altra manera, l’energia d’un cos es pot definir com la capacitat de realitzar un treball.
La unitat d’energia en el Sistema Internacional és el joule (J).

YouTube Preview Image

Treball
El treball és el producte de la força que s’aplica pel desplaçament produït en la direcció de la força. Es representa amb la lletra W i es mesura en Joules (J):

W = F • d

És molt important remarcar que només hi ha treball si amb la força aplicada es produeix un desplaçament en la mateixa direcció. És necessari que hi hagi desplaçament per fer treball.

YouTube Preview Image

Potència
La potència és una mesura de la rapidesa amb la que es realitza un treball. Es representa amb la lletra P i es mesura amb Watts (W):

P= W/t

Sovint la potència es mesura en Cavalls de Vapor, CV. L’equivalència entre un Watt i un CV és: 1 CV = 736 W

En un univers tancat l’energia no es crea ni es destrueix sinó que es transforma, malgrat això, l’energia útil disminueix a cada transformació, ja que inevitablement una part es dissipa en forma de calor.

Els éssers vius necessiten fer transformacions energètiques al seu cos per a poder viure. Els humans introduïm energia al cos humà per mitjà de l’alimentació i transformem aquesta energia química en energia cinètica (moviment), la utilitzem per dur a terme tots els processos metabòlics i de manteniment del cos i fins i tot la podem emmagatzemar com a energia potencial.

Deixa una resposta