Cada vegada hi ha menys papallones catalanes. Algunes han perdut més d’ un 50% de la seva població. Afecta sobretot a les que viuen en ecosistemes oberts típicament mediterranis com ara la Vanessa cardui.(papallona dels cards). En avançar-se la floració, les papallones adultes tenen cada vegada més dificultats per fer la posta, perquè les plantes on ho fan no estan en el moment idoni de floració degut al canvi climàtic i la sequera que aquest comporta. Quan surten les erugues no troben les flors i les fulles que són el seu aliment, perquè ja no estan sincronitzats els seus cicles vitals. Els estudis sobre la biodiversitat ajuden a definir quins espais naturals que han d’ estar protegits per conservar les espècies autòctones i els seus resultats serveixen per valorar la efectivitat de les polítiques públiques de protecció del medi ambient.
Fet per Marian i Deidre de 1rESO

Deixa una resposta