El Prestige era un vaixell petrolier, és a dir que transportava petroli. Tenia una capacitat poder transportar fins a 77.000 tones de petroli.
El 13 de novembre de 2002 a Galícia, durant una tempesta un dels dipòsits va explotar. Es va perdre més de 63.000 tones de petroli. El 19 de novembre, el vaixell es va partir en 2 i es va enfonsar a 3850 m de profunditat. Es va enfonsar perquè tota la pressió estava concentrada a un punt i això va fer que el vaixell es partís. El capità Apostolos Mangouras va ser detingut per no haver ajudat als equips de salvament i deixar fer mal bé el medi ambient.
Aquests problemes no només van afectar a la importància ecològica, sinó que va fer que no hi hagués costes per a pescar, és a dir que va deixar durant bastant temps sense pesca. El Primer ministre francès va donar 50 milions d’ euros per netejar les costes de Galícia. Per sort, al març de 2003, van haver-hi molt voluntaris per a netejar la costa, que també va fer que no s’ hagués de gastar més diners. Per netejar la platja van tenir l’ajuda d’un sistema anomenat extracció per gravetat, es fa un forat de 70 cm de diàmetre per poder posar-hi una vàlvula i pugui extraure tot el petroli caigut a l’aigua. Aquesta operació la van repetir 51 vegades per poder treure-hi tot el petroli.
En total, es van gastar aproximadament uns 99 milions d’euros en la neteja. Perquè no torni a passar els petroliers semblants al Prestige han estat apartats de la costa francesa i espanyola.
Aquest mes d’octubre s’han commemorat els deu anys d’aquella tragèdia
Fet per Angèlica i Flàvia de 2nESO

Deixa una resposta