Descansar és més important del que creiem, perquè amb les hores de son recuperem l’energia necessària per el dia següent sense mostrar problemes d’atenció, memòria o irritabilitat, és necessari dormir 7-8 hores al dia, però hi ha gent que amb 6 hores es conforma, també estan els ‘’longsleepers’’ que necessiten almenys 10 hores.
El neuròleg Hernando Pérez diu ‘’ Mai hem d’anar curts de son’’.
Les migdiades s’han de procurar evitar sobretot les llargues (més de 2 hores) per procurar evitar l’insomni, si es fa, es fan de 20 minuts per recuperar energia.
Els problemes relacionats amb el son, normalment son de pressió o estrès.
L’insomni pot afectar a un 90% de les persones. Les més comunes són:
1. Pot estar sustentat per una base genètica
2. Per alguna situació d’estrès
3. Pels mals hàbits de dormir tard o no dormir
La manca de son, pot provocar en el nen comportaments d’aïllament, angoixa i actituds agressives. En dormir, l’organisme incrementa, entre altres coses, la producció de substàncies que regulen i augmenten la resposta immunitària, la regeneració orgànica, la síntesi de l’hormona del creixement, la maduració neuronal, la regeneració de processos mentals i d’aprenentatge, així com l’emmagatzematge de la memòria a llarg termini.
Els experts alerten que els nens preescolars (3 a 6 anys) han de dormir una entre 10 i 12 hores, els escolars (6-12 anys), 10 hores, els adolescents, 9 hores i els adults, 8 hores. Aquests prevenen sobre la importància de mantenir les rutines en els nens i especialment una higiene a l’hora de descansar.
Els pares han d’assumir que el somni de l’infant serà tingut en compte i orientar els seus fills en el consum responsable de les pantalles per evitar els perjudicis que els mals hàbits puguin comportar. L’Associació de Pediatria Nord-americana donava una sèrie de consells als pares per ajudar-los a organitzar millor els horaris de descans dels petits que creu que podríem aprofitar: limitar el temps mirant al televisor dels menors a 1 o 2 hores com a màxim, retirar la televisió de les habitacions, seleccionar les programacions i veure la televisió en família.
Fet per l’Alessia i la Kathlyn

Deixa una resposta