La NASA ha confirmat que el cometa 2013 A1-també conegut com Siding Spring farà una aproximació molt propera a Mart a l’octubre de 2014. L’última trajectòria del cometa generada per l’Oficina d’Objectes Propers a la Terra al Laboratori de Propulsió a Raig a Pasadena, Califòrnia, indica que el cometa passarà dins d’un marge de 300.000 quilòmetres de Mart, i hi ha una forta possibilitat que podria passar molt més a prop.
Així, l’estimació actual d’aquest organisme, basada en observacions a 1 de març, indica que pot passar a només 50.000 quilòmetres de la superfície del planeta vermell. Els científics van generar la trajectòria del cometa Siding Spring sobre la base de les dades obtingudes per observacions realitzades des d’octubre de 2012.
A l’espera de resultats més refinats, en l’actualitat, Mart es troba dins de la gamma de possibles camins per al cometa i la possibilitat d’un impacte no pot excloure. No obstant això, ja que la probabilitat d’impacte és actualment menys d’un de cada 600, observacions futures permetran descartar completament un impacte amb Mart.
Des de la Terra, no s’espera que el cometa abast la brillantor a primera vista, però pot arribar a ser prou brillant (magnitud sobre perquè pugui ser vist des de l’hemisferi sud, a mitjans de setembre de 2014, amb binoculars o telescopis petits.)
Els científics diuen que aquest cometa porta movent per l’espai més d’un milió d’anys, i que va arribar al nostre sistema procedent de la distant núvol d’Oort. Rob McNaught va descobrir el cometa el 3 de gener, a l’Observatori Siding Spring a Austràlia.
Fet per la Mouna i l’Aldrin de 3rESO

Deixa una resposta