La teràpia gènica consisteix en l’addició de nous gens a les cèl • lules d’un pacient per reemplaçar gens faltaven o mal funcionament . Els investigadors solen fer-ho utilitzant un virus per transportar la càrrega genètica en les cèl • lules , perquè això és el que els virus evolucionat a veure amb el seu propi material genètic
El tractament , que es va assajar per primera vegada en éssers humans el 1990 , es pot realitzar dins o fora del cos . Quan es fa a l’interior del cos , els metges poden injectar el virus portador del gen en qüestió directament a la part del cos que té cèl • lules defectuoses . Això és útil quan només certes poblacions de cèl • lules han de ser ” fix ” . Per exemple, els investigadors estan utilitzant per intentar tractar la malaltia de Parkinson , a causa que només una part del cervell s’ha de dirigir . Aquest enfocament també s’utilitza per tractar malalties dels ulls i l’hemofília , una malaltia hereditària que condueix a un alt risc de sagnat excessiu , fins i tot de petits talls
D’hora en el cos teràpies gèniques van utilitzar un virus anomenat adenovirus el virus darrere del fred , però l’agent pot causar una resposta immune del cos , posar a un pacient en risc de la malaltia més comuna . Avui en dia , els investigadors utilitzen un virus anomenat virus adeno – associat, que no se sap que causa cap malaltia en els éssers humans . A la natura , aquest agent ha de enganxar un passeig amb un adenovirus , ja que no té els gens necessaris per propagar-se per si mateix. Per produir un virus adeno – associat que pot transportar un gen terapèutic i viure pel seu compte , els investigadors afegeixen ADN innòcua d’adenovirus durant la preparació
Tot i que actualment no hi ha medicaments de teràpia gènica en el mercat dels EUA , els estudis recents de la malaltia , tant de Parkinson i la amaurosi congènita de Leber , una rara forma de ceguesa , han llançat resultats molt prometedors . Si aquests resultats es confirmen , podria haver literalment centenars de malalties tractades amb aquest enfocament
Fet per en Marc i en Leo de 2nESO

Deixa una resposta