Durant temps, alguns esportistes i fisio culturistes han fet l’ús de substàncies o mètodes prohibits en l’esport per augmentar el seu rendiment físic. Aquestes substancies però, tenen efectes secundaris. Per exemple en el sistema hormonal provoquen infertilitat, calvície, creixement excessiu de cabell corporal i desenvolupament de pits. En el sistema múscul-esqueletic provoquen poca estatura i trencament de tendons. En el sistema cardiovascular provoquen pressió arterial alta, augment de colesterol i atacs de cor. En el fetge poden provocar càncer, peliosis hepàtica i tumors. Per últim els efectes psiquiàtrics que provoquen son fúria, agressivitat, manies i deliris.
En el cas de les dones els efectes són molt visibles: Candice Armstrong, va transformar el seu femení cos en un cos d’home, amb tornejats i prominents músculs, per causa del consum excessiu d’esteroides.
La dona, de 28 anys d’edat, nomenada com “Hulk”, ha aconseguit canviar el cos de dona a un home musculós, conseqüència d’ingerir excessivament esteroides.
Candice, era una bonica, prima i rossa noia londinenca que treballava de cambrera a Walthamstow, Londres; però el consum no controlat d’aquests productes va canviar per complet la seva estètica imatge, i és que va acabar amb el cos d’un home, però no qualsevol home, un d’extremadament musculós, a més de canviar-se el color de cabell a negre.
Per molts d’aquest motius es va prohibir l’any 2003 el consum d’esteroides. A part, la persona que els consumeix no acaba obtenint cap benefici, perquè acaba perjudicant el seu cos.
Fet per l’Efern i el Medhi de 2nESO

Deixa una resposta