El primer mamífer clonat va ser l’ovella Dolly. Primer s’ha de remarcar que la clonació de Dolly està fora de perill de patents.
Com es fa una clonació?. De l’ovella que es vol clonar s’extreuen cèl•lules de la glàndula mamària En el cas de Dolly eren d’ovella de la raça Fin Dorset adulta de 6 anys. El nucli d’aquestes cèl•lules, que és on es troba la informació genètica de la cèl•lula adulta, s’extreu.
Aleshores s’obté un òvul d’una altra ovella en aqiest cas era una ovella de la raça Scottish Blackface i s’elimina el seu nucli : l’òvul es queda sense nucli.
El nucli de l’ovella que es clonarà s’introdueix dins de l’òvul. De manera que, l’òvul de l’ovella de la raça Scottish Blackface,té el nucli de l’ovella de la raça Fi Dorset adulta.
Després es forma l’embrió. L’embrió és genèticament idèntic a l’ovella. S’implanta a l’úter d’una altra ovella que fa de ventre de lloguer i d’aquesta manera neix Dolly, un clon genèticament idèntic a l’ovella donant.

Dolly, fa poc va estar sacrificada per una malaltia pulmonar. Va ser la primera de la seva espècie que naixia utilitzant tècniques de clonació. Dolly ha sobreviscut només 6 anys, amb greus problemes de salut. Aquests problemes pulmonars li provocaven molt dolor i, els científics de l’Institut Roslin d’Edimburg han decidit sacrificar-la. El material genètic amb què es va clonar procedia d’una ovella que en aquell moment tenia 6 anys. L’institut ha anunciat que la millor manera de rendir-li tribut serà dissecar-la i exposar-la al Museu Nacional d’Escòcia com una icona científica del segle XX.
Des del del 2010, els científics han continuat la investigació sobre tècniques de clonació, però no s’han aplicat en noves espècies de mamífers.
Fet per la May de 3rESO

Deixa una resposta