La grip, fa estralls cada any a tot el món . A Espanya, per exemple, causa el 18% de les baixes laborals (segons dades dels especialistes en medicina del treball). Però potser la grip no sigui la veritable culpable d’aquestes baixes. Un nou estudi internacional diu que els adults majors de 30 anys només la pateixen un parell de vegades cada dècada, o una vegada cada 5 anys.

Un equip de científics va prendre mostres de sang a 151 persones del sud de la Xina a la recerca d’anticossos generats entre 1968 i 2008. Cada anticòs és específic i deixa un rastre a la sang, encara que hagi passat la malaltia.

Els seus resultats, mostren que els nens tenen grip, mes o menys, cada dos anys. A mesura que es fan grans, les infeccions per grip són menys freqüents, fins a arribar a un ritme de dos per dècada als 30 anys.

“Hem observat que la grip és molt menys comú del que ens pensem. A la infantesa i en l’adolescència és molt més freqüent, possiblement perquè ens barregem més amb altres persones”, assenyala Steven Riley, també epidemiòleg de l’Imperial College . La freqüència exacta de les infeccions, afirmen els autors, depèn de la regió i la vacunació de la persona.
Fet per la Lorena i en Marc de 3rESO

Deixa una resposta