Blocs solidaris amb el Japó

Aquests dies a l'escola hem estat parlant i reflexionant sobre la situació actual del Japó.
Hem après què és un terratrèmol, un tsunami, l'escala Richter i l'impacte que poden tenir aquests fenòmens en una societat de les que anomenem desenvolupades" com és la japonesa.
Hem investigat com és la cultura, les tradicions i els costums dels japonesos i per solidaritzar-nos amb ells hem escrit poemes que, tot i que no els arribaran, sabem que seran pensaments que els ajudaran a tirar endavant per reconstruir el país.
Tot això ho podeu consultar al bloc "Macedònia de paraules" del Cicle Superior de Primària i al de "Ciències Socials" de Secundària. A més a més, estem contents perquè aquests treballs han estat publicats a l'espai que el web xtec ha dedicat al Japó:
http://www.xtec.es/recursos/socials/japo2011/japo2011centres.htm

Guardia urbana a 2n de primària

Els nens de 2n hem rebut la visita de la guàrdia urbana per parlar de com creuar el carrer, per on anar en bicicleta, perquè portar cinturó al cotxe… i moltes coses més a través d’un conte de les tres bessones. Finalment hem fet una representació de què fer en cas de perdre’ns.

    

Visita a la biblioteca

Ahir, dijous 24 de març els alumnes de 1r de primària vam visitar la biblioteca Sant Pau, Santa Creu.

Ens van explicar el funcionament d’una biblioteca, tot el que podem fer i agafar per endur-nos a casa. Vam sentir el conte “A que té gust la lluna?” amb una petita representació amb figures i vam poder remenar els contes que tenen per nosaltres.

Per finalitzar la jornada vam escollir un conte per parelles i ens el vam endur cap a l’escola. Ara ja podem visitar-la quan vulguem i fer-nos el carnet per gaudir de tots els avantatges.

La visita d ela Guàrdia Urbana

A P-5 hem rebut la visita de la Guardia Urbana.
Ens han ensenyat , de forma lúdica i participativa, normes bàsiques de circulació.
 

El mercat de la Boqueria

Els alumnes de 2n de segon hem anat a visitar el mercat de la Boqueria, un servei de la nostra ciutat.
Hem vist les parades de fruita, de carn, de peix… Un mercat ple color!!!
Podeu veure un petit vídeo aquí