La energia obscura que vindria a ser l’explosió de l’univers, és un sorprenent descobriment i per això a fet guanyar un “Premio Nobel de Física” l’any 2011. Tot i així encara ningú sap el que és exactament.
Per poder avançar en el seu descobriment, un equip de científic i enginyers, que treballen al laboratori Fermilab aquest laboratori, està situat en EE UU, encara que també han tingut ajuda de científics espanyols. Fa vuit anys aquests científics i enginyers van posar en marxa la construcció d’una càmera astronòmica, que tenia la funció de rastrejar el cel i trobar una resposta a aquell estrany efecte. Gràcies a la càmera, els científics han aconseguit trobar i determinar la composició de l’univers. Aquesta composició seria un 72% de energia obscura, el 23% és matèria obscura i el 5% és matèria corrent, que seria la matèria que coneixem i de la que està feta tot el que es pot veu.
La càmera pesa unes 11 tones, s’ha estrenat el passat 12 de setembre. És capaç de veure la llum a més de 100.000 galàxies a una distància de 8.000 milions de anys llum. També està formada per un telescopi, que té un mirall principal de quatre metres de distància.
L’energia obscura, és el descobriments més sorprenents que s’han produït en la física, en el últims 20 anys. És molt difícil d’explicar sense que ni hagi més avenços físics dels que hi ha actualment.
Per acabar, aquesta càmera ens permetrà conèixer la distribució de les galàxies, la geometria de l’Univers, la matèria i l’energia de que està format, també ens permetrà saber l’origen i el destí del Cosmos. Es podran obtenir mapes celestes i per últim saber el ritme de l’expansió de l’univers.
Fet per la Nerea i l’Angèlica de 3rESO

Deixa una resposta