Símptomes
La majoria de cataractes es desenvolupen per l’edat i gradualment. Com a resultat, és possible que no es percebin immediatament els canvis en la visió o senyals de cataractes en el principi del seu desenvolupament.

A poc a poc, mentre les cataractes progressen, pots tenir símptomes com ara:
• Visió borrosa o ennuvolada.
• Major dificultat per veure de nit o amb poca llum.
• Sensibilitat a la llum i al resplendor.
• Presència d’halos al voltant de les llums.
• Colors esvaïts o groguencs.
• La necessitat d’utilitzar una llum més clara per a la lectura i altres activitats.
• Canvis freqüents en la prescripció d’ulleres o lents de contacte.
• Doble visió en un ull.

Generalment, a mesura que la cataracta es desenvolupa, la visió es torna tèrbola i les coses que veiem perden els seus contorns. Això pot aperèixer per primera vegada com una dificultat per veure en fer un acte, especialment de nit, o com una dificultat per llegir lletres petites o per cosir.

Tractament
Si la seva visió és tan sols una mica borrosa, un canvi en la graduació de les teves ulleres, pot ser tot el que necessita per algun període de temps. Si després de canviar-se la graduació, encara no veus prou com per a realitzar la teva rutina amb tranquil•litat, has de considerar una cirurgia de cataractes. La cirurgia, sovint es realitza com un procediment ambulatori i no requereix hospitalització.
Fet per la Sharon i la Sheila de 2nESO

Deixa una resposta