WhatsApp,l’aplicació de missatgeria més usada del món,

ha començat a encriptar els missatges per

protegir-los de pirates informàtics, segons han anunciat

un grup de desenvolupadors de ‘software’ associat amb

l’empresa. Amb l’encriptació, els missatges que intercanviïn

els usuaris es xifraran per defecte amb una contrasenya,

de manera que només els que participen de forma oberta i

acordada en la conversa els podran veure.Amb aquesta mesura de seguretat es busca evitar que passi el

que es podia passar fins ara: que un ‘hacker’ intercepti les comunicacions de WhatsApp (propietat de

Facebook) i “s’apropiï” dels seus continguts.

En un comunicat, Open Whisper Systems, l’empresa associada amb WhatsApp per encriptar els missatges,ha explicat que els missatges dels usuaris de dispositius Android amb l’última versió de WhatsApp ja estan sent encriptats, i que el procés s’aplicarà de mica en mica a la resta de plataformes.

De moment, encara no s’han encriptat els missatges multimèdia ni aquells que s’enviïn en converses de grups , és a dir aquelles en què participen més de dos usuaris.WhatsApp, que compta actualment amb més de 600 milions d’usuaris, se suma així a altres grans empreses de Silicon Valley com Google o Apple, que també han anunciat millores en els seus sistemes de seguretat per evitar que els pirates informàtics accedeixin a les dades que comparteixen els usuaris.

Fet per laLeidy Alexandra i la Noemí Garcia de 1 E.S.O

Deixa una resposta